Kategorier
Annat

Skyltar sparar tid för besökare

Är du turist i en ny stad och letar efter vägen eller om du exempelvis ska besöka en kompis eller ett sjukhus är det tidsbesparande om där finns hänvisningsskyltar, så du hittar rätt direkt.

Kanske är du inte där ensam heller, och har du med dig otåliga småbarn eller en äldre person som har svårt att gå, vill du inte irra runt. Sedan är det många av oss som faktiskt har dåligt lokalsinne, och ett sjukhusområde är både stort och komplicerat som en labyrint. Samma sak gäller för stora varuhus och gallerior, speciellt när de nyss har byggts om eller butikerna har bytt plats. Visst är du tacksam för tydliga skyltar som visar vägen? Vi är glada över att det finns gott om hänvisningsskyltar, fast vi kanske inte tänker på det just när vi går förbi en.

Viktig skylt på samfällighetens parkeringsplats

Det är lika viktigt att det finns skyltar i ett större bostadsområde. En samfällighet med femtio husnummer fördelade på flera gårdar och hus i flera rader gör att många skulle få leta länge efter att hitta rätt. En tavla som tydligt visar var huset ligger, och vilken av parkeringarna som är närmast, underlättar för alla besökande. Pizzabudet hittar rätt, och det gör också såväl vänner, släkt, hantverkare som diverse leverantörer. Behöver du själv skaffa en hänvisningsskylt till din fastighet går det enkelt att beställa den från ett skyltföretag. Har man en försäljningsverksamhet på landet är skylten nödvändig. Utan skylt kan du missa kunder för att de bara kör förbi.

Kategorier
Annat

Behagligare att läsa på papper

Många tycker om att kunna skriva ut längre texter och läsa dem på papper istället för på datorn eller telefonen. För skrivare i en rimlig prisklass bör du undersöka begagnade alternativ.

Nog för att vi lever i en extremt digitaliserad värld och är både omgivna och beroende av skärmar var vi än är någonstans. Till exempel kan man nog satsa dyra pengar på att du läser just den här texten på en skärm. Men ärligt talat, hade det inte varit mycket behagligare att läsa på den papper? Tänk om du hade kunnat skriva ut texten och läsa den på papper, slippa anstränga ögonen genom att titta på en skärm och kunna göra gamla hederliga anteckningar i dokumentet med en riktig penna. Det finns bara ett problem. Skrivare är lite för dyra för att det ska vara värt det. Men då kanske du ska titta på en annan hylla.

Begagnat är billigare

Istället för att titta bland de dyra skrivarna hos elektronikkedjor bör du vända blicken mot någon som säljer begagnade skrivare istället. Du kan såklart chansa genom att gå till en second hand-affär, men det vore lite av en omväg. Det finns gott om alternativ på nätet som specialiserar sig på att sälja just begagnade skrivare. Det är bara att googla runt. Många erbjuder även möjlighet att hyra skrivare. Nu börjar du närma dig slutet på den här texten. Du härdade ut och läste allting på skärmen ända till botten. Men hade det inte varit lite skönare på papper?

Kategorier
Marknadsföring

Snyggaste bildekoren i Stockholm

Reklam på bilen är ett bra sätt att exponera företaget för tusentals personer varje dag i trafiken. Det är ett kostnadseffektivt sätt för att marknadsföra firman inför presumtiva kunder.

Är reklam bra eller dåligt? Det beror på utformningen och hur den levereras till mottagarna. Reklam ska vara snyggt utformat och ha ett tydligt budskap till mottagaren. En logotyps utseende ska stämma väl överens med företagets inriktning i både färg, form och typsnitt. Ett företag som riktar sig till barn och familjer har ofta mer lekfullhet i logotypens känsla. Man kan jämföra med företag inom bankväsendet som eftersträvar en seriös framtoning av att de marknadsför viktiga tjänster.

Hur man sprider sin reklam är också viktigt. Det är bättre att satsa på kvalitet än kvantitet när det gäller företagsreklam. Det bästa är att få ett positivt muntligt rykte för företaget, men ibland får man hjälpa till på traven för att synas. Då är ett bra tips att sätta loggan på företagsbilarna. När man kör runt i Stockholm med omnejd syns reklamen på ett bra sätt utan att distrahera andra förare. Är man på kundbesök kan kunderna lätt se vilken firma man kommer ifrån.

Snyggt grafiskt utformad bildekor

För att fixa bilreklam kontaktar man en firma som arbetar med bildekor i stockholm. Behöver man hjälp med den grafiska utformningen av reklamen kan man få proffsig hjälp av firman. Med moderna maskiner trycks och skärs kvalitetsfolien ut för att passa den grafiska profil som är beställd till bilen. Självklart finns det garanti på att vidhäftningen sitter där den ska.

Kategorier
Okategoriserade

Perfekt text från en översättningsbyrå

Även om det är frestande att själv översätta sina varublad är det sällan en företagare kan göra det felfritt. Undvik irriterande felstavningar och anlita en översättare i Stockholm.

I vanliga fall kan man tänka att det bara gäller att göra sig förstådd, men så enkelt är det inte när man skickar ut material till en blivande kund. Det ger ett hafsigt intryck om man inte kan uttrycka sig på rätt sätt, och felstavade menyer, broschyrer och offerter drar ner intrycket man får av ett företag. Satsa på en översättare i Stockholm som utför sitt jobb med kvalitet, så kommer ditt företag att mötas av större respekt och få en bättre trovärdighet.

Genomarbetade texter som man litar på

Ibland ser man hemsidor, postorderkataloger eller broschyrer på svenska som har några danska eller tyska beteckningar här och där. Speciellt när det står att de har kunder i hela Sverige eller levererar till den svenska marknaden, är det tydligt att det är ett utländskt företag som försöker etablera sig här. Det skulle vara mycket bättre om en professionell översättare hade fått korrekturläsa och justera hela innehållet innan det publiceras.

Svenska uttryck som blandas med danska, särskrivningar och felstavningar, inget av detta inger förtroende. Om du exempelvis är importör av varor från ett icke EU-land är det nödvändigt att översättningen av varubladet är riktig. Det gäller även för europeiska varor, speciellt om det är ett språk som är olikt svenskan. Finska och polska är det inte många svenskar som förstår, men en professionell översättningsbyrå klarar uppdraget.

Kategorier
Ekonomi

Det finns inget hinder

Rädslor är något vi människor har naturligt. En del har mer problem med dem än andra. En del ser faror i olika saker vi gör och hur det kan gå fel. När man borde fokusera på lösningar istället.

Har du haft en idé du gått och arbetet på sen du var liten? Den perfekta saken som ska ge både dig och de som köper den stor nytta. När man är yngre begränsas man av åldern. Men åldern hindrar inte en från att förfina idéen. Den dagen man är gammal nog kan man öppna sitt företag och låta det växa. Om allt går som planerat kommer det att bli stort nog att man får ta in personal som hjälper till med det. För att få allt rätt passar man även på att ta en kurs om just företagande. Men där finns en sak som stoppar en. Alla dessa papper som ska skötas.

Ingen man vill ha problem med

Vare sig man är ett nyöppnat företag eller ej, så vill man inte ha problem med Skatteverket. För att slippa dem krävs det att man gör allt rätt. All bokföring som ska göras behöver vara korrekt och lämnas in i tid. Det är en hel del arbete där bakom som man behöver förstå sig på. Om man inte väljer att lämna iväg just det. Det finns de firmor som gärna tar hand om andras bokföring, med deras hjälp vet du att allt går rätt till. De kommer att ha inne allt både i tid och rätt uträknat. Läs mer om bokföring på denna sida: bokföringstockholm.nu

Kategorier
Juridik

Betala eller inte betala?

Ett illa skrivet avtal kan lätt bli föremål för konflikt. För att inte riskera att bli blåst av en samarbetspartner kan du anlita en advokat som hjälper dig att få rätt på affärsjuridiken.

Många drömmer om att bli förmögna och ekonomiskt oberoende. Likt Joakim von Anka vill de kunna simma i en bassäng av mynt och sedlar och översköljas av sin rikedom. För andra är det kanske inte pengarna i sig som är målet. Du kanske drömmer om att resa jorden runt eller bygga ett hus vid stranden. Då är pengarna bara ett medel, men likväl någonting som du kommer att vara beroende av för att förverkliga dina drömmar. Då gäller det att göra rätt affärer för att kunna maximera dina vinster. Du som bedriver en hel del affärer och tjänar pengar på att ingå avtal med olika kunder och aktörer är säkert välbekant med att affärsjuridik inte är det enklaste. En rådgivande advokat kan då vara avgörande.

Undvik dyra konsekvenser

Fakturor är ofta en klassisk ingång till konflikter. Du kan vara oense med din samarbetspartner om vad som framgår i en faktura du ska betala. Du kanske har anmärkningar på beloppet, förfallodatum eller någonting annat som du upplever är tveksamt i dokumentet. Det kanske till och med är så tveksamt att du inte vill betala fakturan så som den är formulerad. Ibland kan du ha rätt, men det kan också bli fel. Och då blir det dyrt. Det är det du undviker med en egen affärsadvokat. Mer om affärsjuridik hittar du här: affärsjuridikgöteborg.se

Kategorier
Ekonomi

Styrkan att släppa taget

Kämpar du på i motvind utan att lyckas få vinst i ditt företag? Har du till och med gått så långt att du börjat ta privata lån för att hålla företaget ovanför vattenytan? Här kommer tips.

Det sägs att det starkaste och klokaste du kan göra är att veta när det är dags att släppa och gå vidare. Och det gäller allt i livet. Från kärleksrelationer till jobb som du inte trivs med. Det kan även gälla ett företag som du inte får vinst i. Du kanske har lagt otaliga timmar på att planera och driva företaget. Och det kanske till och med har gått riktigt bra under en tid. Men nu är det som ett mellanting mellan en klippa och ett vattenfall. Intäkterna står helt stilla medan kostnaderna fullkomligt forsar fram. Då är det dags att vara stark och klok.

Ett snyggt avslut

En konkurs är aldrig något som någon önskar sig, och det finns oftast inte några vinnare i en konkurs. Men ibland är det ändå det enda kloka som du kan göra. Det vill säga att sluta innan du får ännu högre skulder eller dina pengar är helt slut. Om du aldrig har gått i konkurs förut så kan det kännas svårt och obehagligt. Men det är bara ännu en del av livet, och något som kan hända alla. Och vill du ha hjälp med konkursansökan så finns det att få. På det viset kan du göra allt rätt och rädda mesta möjliga.

Kategorier
Ekonomi

När skulderna är större än tillgångarna

Ekonomisk knipa är frustrerande. Äger du dessutom ett företag kan stora och många skulder till slut innebära att du sätts i konkurs. Det är en fråga som du tyvärr inte själv kontrollerar.

Det är aldrig en kul känsla att veta att du är skyldig någon pengar. När det går riktigt långt och du måste fortsätta låna pengar för att betala andra skulder vet du att det är på väg att krackelera fullständigt. Det innebär att det inte finns några pengar in som inte i sig förvandlas till skulder. Om du är företagare och bedriver en verksamhet på det här sättet är risken stor att du till slut försätts i konkurs. Det beslutet ligger nämligen inte nödvändigtvis på dina egna axlar. Den person du är skyldig pengar, borgenären, kan faktiskt ansöka om att försätta din verksamhet i konkurs för att de få tillgångar du har kvar ska användas för att betala tillbaka skulderna till borgenären.

Verksamheten blir ohållbar

När någon, eller du själv för den delen, ansökt om att din verksamhet ska försättas i konkurs blir det en fråga för tingsrätten. Där tar en domare en titt på hur dina skulder ser ut, hur mycket tillgångar som finns kvar och gör en bedömning för verksamhetens chanser att överleva. Är dina skulder så pass många att det är ohållbart att fortsätta driva företaget är risken att det är punkt slut finito för ditt företag. Det är ett scenario som du kan behöva vara beredd på som företagare. Du kan läsa mer om konkurs på denna hemsida: konkursen.nu

Kategorier
Ekonomi

Trygghet för de boende

Lägenheter ger många människor tak över huvudet. Det blir deras eget hem. Med grannarna bildar man ofta starka band och man hjälps åt i det lilla samhället. Allt ska fungera bra när man hyr.

I ett mindre område en bit utanför stan, där har vi vår lägenhet. Tillsammans med grannarna grillar vi på sommaren. Alla känner alla här. Det är en stor trygghet att allt funkar så bra som det gör. Fastighetsägarna är snälla och lyssnar på oss. Vid eventuella problem är de snabbt där och försöker reparera eller lösa problemet. Här känns det tryggt att låta barnen växa upp. Man kan se dem springa och leka med de andra grannbarnen, nästan som när man själv var barn, då man kunde springa ute och leka som man ville. I vårt lilla samhälle känner sig ingen otrygg. Tack vare detta samarbete mellan oss alla och hyresvärdarna som bryr sig om oss boende.

Hur blir bostadsområdet tryggt?

Att känna trygghet där man bor är en väldigt viktig sak. Många känner inte trygghet i sitt hem och område. Som fastighetsägare vill man att de boende ska vara trygga, med god kontakt med ett väktarbolag som vistas där då och då. Tar man hjälp med ekonomisk förvaltning och även den tekniska, har man fått ett bra system som fungerar. Hyresgästerna är trygga och uppskattar det hyresvärdarna gör. Hyresvärdarna kan slappna av med att allt är i goda händer. Den hjälpen man får är guld värd och gör det så mycket enklare för alla.

Kategorier
Ekonomi

Fokus på verksamheten eller bokföringen?

Digital redovisning och digital bokföring gör det enkelt att driva ditt företag och att verkligen fokusera på företaget, inte på pappersarbetet eller den ökade administrationen.

Är du en fena på att sköta administrationen och redovisningen på din firma? Grattis du är väldigt unik. För de allra flesta är redovisningen något som tar mycket tid och energi. Tid och energi som ofta är bättre lagd på kärnverksamheten.

Eftersom allt sköts digitalt kan man till exempel välja digital bokföring i Stockholm oavsett var du befinner dig i världen.

Digital bokföring

Idag sköter vi det mesta digitalt, givetvis gäller det även redovisning och bokföring. Tidsbesparingen för enbart den löpande bokföringen, fördelen med att lätt ha ordning och reda samt enkelt kunna få överblick gör det till ett självklart val.

Det finns stora fördelar, både för den nystartade enskilda firman och för andra bolagsformer samt när företaget växer. Tidsbesparing och möjlighet att lägga tiden på verksamheten istället, kan göra skillnaden mellan succé eller utmattningssymptom efter långa nätter med att få rätt på siffrorna och leta efter skatteregler.

Vad kan man få hjälp med?

Förutom den löpande redovisningen så är det väldigt mycket annat som kan skötas med hjälp av en digital revisor. När företaget växer uppstår nya administrativa behov, vilket kan förenklas betydligt.

Bolagsbildning, personaladministration, affärsjuridik, skatterådgivning och fakturahantering med mera görs väldigt smidigt helt digitalt.

Effektiviteten med att kunna sköta allt digitalt gör dig även mer mobil. Att kunna använda telefonen och laptopen gör att det är enkelt att sköta allt även på resande fot.