Kategorier
Annat

Stora fördelar med fastighetsboxar

Bor du i en fastighet där du och dina grannar har brevlådor på dörrarna? I så fall så finns all anledning att börja fila på en motion till styrelsen om att investera i fastighetsboxar. Fler och fler BRF:er har tagit steget mot fastighetsboxar och med detta också skapat en bekvämare, smidigare och säkrare vardag för de som bor i fastigheterna.

Fastighetsboxar är framtiden, men det betyder inte att dessa endast passar i mer moderna fastigheter. Tvärtom: man kan välja mellan väldigt många olika storlekar, färger och designer och genom detta också hitta en lösning som går i linje med den arkitektoniska stil som finns i fastigheten – oavsett hur denna ser ut. Man kan idag se att fastighetsboxar används i allt från moderna nybyggen vidare till klassiska fastigheter på Östermalm i Stockholm.

Fastighetsboxar ökar säkerheten

Det finns flera fördelar med att investera i fastighetsboxar och ställer man denna lösning mot dörrar med brevlådor så finns det nästan bara plustecken att summera. Visst, det kommer en kostnad, men den bör definitivt ses som en investering.

Byter man ut de vanliga ytterdörrarna mot säkerhetsdörrar – vilket rekommenderas – så skapar man ett trapphus där varje lägenhet blir säker. Ett exempel på detta handlar om brandrisken. Skulle det börja brinna i trapphuset så blir brevinkastet en svag punkt. Röken tar sig snabbt in genom springan och med detta så kan också värdefull tid försvinna innan räddningspersonal är på plats. Säkerhetsdörrar stänger ute all rök och ger med tid för evakuering.

En annan fördel med fastighetsboxar och säkerhetsdörrar är att de även stänger ute oljud. En granne som spelar musik sent på kvällen blir genom detta en icke-fråga. Det skapar en trevligare atmosfär.

Fastighetsboxar är snygga och funktionella

Säkerheten är även viktig sett till att risken för inbrott minimeras genom att brevinkastet tas bort. Det är ofta den enkla vägen in i en bostad för en mer förslagen tjuv. Fastighetsboxar – där brevbäraren lägger brev och paket – är i stort sett omöjliga att forcera och de tillverkas i gediget material där ett stort fokus lagts på en säker låsfunktion: dina brev är säkra i boxen.

Dessutom så innebär det också att många paket kan lämnas direkt i din box och att du slipper springa till ett ombud för att hämta ut de varor du beställt. Din vardag blir enklare och ett annat exempel på detta är att du skapar en naturlig rutin där du tittar igenom din box när du lämnar fastigheten – och gör detsamma vid hemkomsten.

Fastighetsboxar skapar en snygg och trivsam miljö i trapphuset. Det ger ett bra första intryck för gäster och det bidrar till en bättre grannsämja. Har ni exempelvis moderna system för inpassering – med exempelvis kort eller blippar – så kan dessa enkelt integreras mot era fastighetsboxar och med detta skapa en ännu smidigare vardag.

Med fastighetsboxar så kan ni som BRF ta ett gemensamt steg mot en säkrare, bekvämare och lite snyggare vardag. Det handlar om en rejäl investering som ni samtliga kommer att dra nytta av.