Kategorier
Ekonomi

Trygghet för de boende

Lägenheter ger många människor tak över huvudet. Det blir deras eget hem. Med grannarna bildar man ofta starka band och man hjälps åt i det lilla samhället. Allt ska fungera bra när man hyr.

I ett mindre område en bit utanför stan, där har vi vår lägenhet. Tillsammans med grannarna grillar vi på sommaren. Alla känner alla här. Det är en stor trygghet att allt funkar så bra som det gör. Fastighetsägarna är snälla och lyssnar på oss. Vid eventuella problem är de snabbt där och försöker reparera eller lösa problemet. Här känns det tryggt att låta barnen växa upp. Man kan se dem springa och leka med de andra grannbarnen, nästan som när man själv var barn, då man kunde springa ute och leka som man ville. I vårt lilla samhälle känner sig ingen otrygg. Tack vare detta samarbete mellan oss alla och hyresvärdarna som bryr sig om oss boende.

Hur blir bostadsområdet tryggt?

Att känna trygghet där man bor är en väldigt viktig sak. Många känner inte trygghet i sitt hem och område. Som fastighetsägare vill man att de boende ska vara trygga, med god kontakt med ett väktarbolag som vistas där då och då. Tar man hjälp med ekonomisk förvaltning och även den tekniska, har man fått ett bra system som fungerar. Hyresgästerna är trygga och uppskattar det hyresvärdarna gör. Hyresvärdarna kan slappna av med att allt är i goda händer. Den hjälpen man får är guld värd och gör det så mycket enklare för alla.